Werkpaarden

Werkpaarden is een kleinschalige werkplek op Hippisch Centrum Piaffe in Oud Gastel. Samen met een kleine groep van 3 tot 5 personen worden de paarden verzorgd en worden er diverse werkzaamheden in en rondom de manege uitgevoerd. We werken bewust met een kleine groep zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. 

 

De manege is een fijne plek om tot rust te komen en te leren van elkaar en met elkaar, de omgeving en de dieren. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden op de manege zijn laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk, kleinschalig, zinvol en plezierig.  De verschillende werkzaamheden bestaan uit:

  • Paarden begeleiden naar buiten
  • Paarden voeren
  • Stalwerkzaamheden zoals mesten
  • Rijmateriaal zoals zadels poetsen
  • Onderhoud aan het terrein
  • Kleine klusjes in en rondom de manege.


Er wordt natuurlijk ook tijd gemaakt om extra aandacht te geven aan de pony’s en paarden. Voor deze werkplek is ervaring met paarden niet nodig. Wij vinden het belangrijk dat iedereen het leuk vindt om actief buiten bezig te zijn. Tijdens het werk zal er niet worden gereden op de paarden.

Locatie

De werkplek is iedere maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 t/m 15.00 uur geopend. Het is ook mogelijk om een dagdeel af te nemen.

 

Hippisch Centrum Piaffe

Roosendaalsebaan 76a

4751RD Oud Gastel

Interesse of wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je eens langskomen op de manege? Neem dan gerust contact op met Anouk van der Velde via +31 6 23 04 24 64, mail naar info@iedereenwerkt.nl of vul onderstaand contactformulier in.